THUISWERKEN IS DE NORM

WERKEN OP AFSTAND

Thuis en tóch dichtbij je werk

GEEN FILES MEER, IN JE HUISPAK ACHTER DE LAPTOP EN GEEN ZEURENDE COLLEGA-ZZP'ERS MEER BIJ HET KOFFIEAPPARAAT

Nu we er sinds maart dit jaar gewoonweg toe gedwongen worden, blijkt dat we het heel goed kunnen: op afstand werken. Het lijkt er zelfs op dat het in onze - inmiddels anderhalvemetersamenleving - de norm gaat worden of al is geworden. De voor- en nadelen van thuis werken.

Thuiswerken bleek de afgelopen maanden beter uit te pakken dan iedereen ooit had kunnen denken. Want waar opdracht- en werkgevers toch snel geneigd waren om je op locatie of op kantoor te laten komen, blijken we stukken productiever te kunnen zijn als we vanuit huis werken.

VOORDELEN

Heerlijk; geen files meer, in je huispak achter de laptop en geen zeurende collega-zzp'ers meer bij het koffieapparaat. De coronacrisis was onze ultieme kennismaking met werken op afstand en thuiswerken. Na een relatief korte periode van onrust en onzekerheid over ‘of dit allemaal wel zo kon’ en ‘zien ze wel dat ik aan het werk ben’ overheerste snel een tijd waarin het gewoon werd elkaar via videobellen, whatsappen of gewoon telefonisch te zien en spreken.

NIET NIEUW

Op afstand werken is niet nieuw. Veel zzp’ers en freelancers deden het al langere tijd. Zeker in beroepen als ict, boekhouder, tekstschrijver, communicatiespecialist en callcenteragent. Natuurlijk zal een beroep in de logistieke agrarische sector evenals werk als schoonheidsspecialiste, verpleegkundige of bakker nooit online, digitaal of op afstand kunnen. Voor de coronacrisis werkte al zo’n vijftien procent van de werkzame bevolking in Nederland standaard vanuit huis. Nog eens bijna een kwart van ons werkte al incidenteel thuis. Al dan niet met een eigen kantoor of plek aan de keukentafel. Geen verrassend getal als je bedenkt dat er meer dan een miljoen zelfstandigen in Nederland zijn.

AL BEGIN JAREN 2000

Maar ideeën om meer vanuit huis te werken, omdat dat reistijd en dus veel fileleed kan besparen, zijn er al veel langer. Zo kwam Microsoft begin jaren 2000 al met ‘het nieuwe werken’ in de vorm van whitepapers en shared documents in de cloud. Een idee waar vooral werkgevers niet zoveel in zagen, vanwege de angst dat medewerkers minder productief zouden zijn. Vooral jongere werknemers vinden ruimte en vrijheid om hun eigen werk in te vullen heel belangrijk.

ONTERECHTE ANGST

Een onterechte angst, zo blijkt uit veel onderzoeken. Want thuiswerkenden, zo beweren onderzoekers, zijn gemiddeld ongeveer vijftien procent productiever dan mensen die op kantoor werken. De vrijheid om zelf te bepalen hoe en wanneer je je werkzaamheden uitvoert en indeelt, maakt medewerkers productiever, maar ook gelukkiger en voldaner.

ANTWOORD OP BURN-OUTS

Niet onbelangrijk, gezien het feit dat werkstress nog altijd op nummer een staat in het lijstje beroepsziekten. Uit onderzoek van TNO blijkt dat meer dan een miljoen mensen jaarlijks het risico loopt op een burn-out of andere werkgerelateerde stress- of psychische klachten. Een goede balans tussen werk en privé wordt de laatste jaren een steeds belangrijker thema. Thuiswerken lijkt daar steeds vaker het antwoord op te zijn.

VERTROUWEN

Niet in de laatste plaats stimuleert thuiswerken het vertrouwen. Want niemand kan controleren of en hoe het werk gedaan wordt. Áls het maar gedaan wordt. Vertrouwen van je opdrachtgever in jou als opdrachtnemer wordt daarmee afgedwongen en dat is een heel gezonde ontwikkeling voor organisaties. Want na een aantal maanden coronacrisis blijkt het overgrote deel van werkend Nederland (zzp'er en ook werknemer), waar mogelijk, prima om te kunnen gaan met het vertrouwen.

NADELEN

Maar hoewel de positieve kanten en de voordelen de nadelen lijken te overheersen, kleven er wel degelijk ook nadelen aan het veelvuldig thuiskantoren. Wat bijvoorbeeld te denken van het gebrek aan beweging? Want die rondjes naar de printer en de koffieautomaat zorgden ongemerkt toch best voor wat verbranding en beweging. En even lekker tegen je collega aanmopperen voelt digitaal toch heel anders dan live met een bak koffie in je handen.

ALTIJD 'AAN'

En hoe productiever we worden, want de reistijd die we besparen, zetten we net zo hard in om een paar uur meer en langer te werken, die productiviteit gaat soms ook ten koste van ons privéleven. Want maar liefst 86 procent van de thuiswerkers zegt minimaal evenveel of meer uren te werken dan tijdens een ‘gewone’ kantoordag. En vergeet, behalve de scheiding privé en werk, die lijkt te vertroebelen, ook niet dat je mede daardoor altijd ‘aan’ staat. Je privé is opeens je werksituatie geworden. Dat maakt het er niet altijd gemakkelijk op. Zeker niet wanneer er twee dreinende kinderen in de gordijnen hangen en de hond de hele dag blaft, omdat ook hij van het padje is.

ONVERVANGBAAR

Dus zowel voor- als nadelen. Al lijken de voordelen in de meerderheid te zijn, zo blijkt na bijna een jaar coronacrisis de balans opmaken. Waar de een gedijt bij thuiswerken, mist de ander het koffiepraatje. En vergeet ook de ouderwetse brainstorm op kantoor niet. Want die is onvervangbaar via een Teams- of Googlemeeting. Als je elkaar ‘in het echt’ ziet krijg je de non-verbale communicatie mee die je via het scherm niet krijgt. Terwijl je juist dan de beste ingevingen krijgt. Een combinatie van thuis en op kantoor werken, lijkt daarom de beste oplossing. Al zullen we de kantoorgang voorlopig nog even moeten parkeren, voor ons eigen huis.

ZOWEL ZZP'ER ALS WERKNEMER BLIJKT PRIMA OM TE KUNNEN GAAN MET HET VERTROUWEN

Deel deze pagina