ACTUEEL

KORT NIEUWS VOOR ZELFSTANDIGEN

ONLINE INKOMSTEN GENEREREN

Door de coronacrisis ligt er een hoop stil. Het kan goed zijn dat je dit merkt in het aantal opdrachten. Het is de kunst om creatieve nieuwe manieren te vinden om opdrachten binnen te slepen. Offline via netwerken misschien, maar ook online; een belangrijk verkoopkanaal voor veel zzp’ers. In dit blog lees je vier praktische tips om acties in werking te zetten, waarmee je online inkomsten kunt genereren. Actief, maar óók passief.

PILOT WEBMODULE IN JANUARI ONLINE

De webmodule, waarmee opdrachtgevers kunnen zien of ze werk mogen laten uitvoeren door een zelfstandig ondernemer, zal begin januari als pilot online komen. Deze pilot gaat zes maanden lopen. De pilot webmodule komt later online dan gepland. Het huidige handhavingsmoratorium, dat per 1 januari 2021 afloopt, wordt daarom verlengd. Dat staat in de zesde voortgangsbrief ‘Werken als zelfstandige’ die minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Vijlbrief van Financiën recent naar de Tweede Kamer stuurden.

LET OP BIJ JE TOZO-AANVRAAG

Had je een TOZO 1, TOZO 2 en/of TOZO 3-uitkering levensonderhoud? Houd dan rekening met de volgende zaken. Aandachtspunten voor TOZO-ontvangers aan het einde van het jaar lees je via onderstaande button:

DENK NU NA OVER DEELNAME KOR

De Belastingdienst adviseert ondernemers juist nu na te denken over deelname aan de kleineondernemersregeling (KOR). Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan 20.000 euro te hebben, kunnen gebruikmaken van de zogeheten kleineondernemersregeling (KOR). Daarmee zijn zij per 1 januari 2021 vrijgesteld van btw en het doen van btw-aangifte.

Deel deze pagina