VOORWOORD

ONTSPANNING

Hoe kom je als zelfstandige aan de broodnodige ontspanning? Want het is niet zo dat je om klokslag 17 uur de deur achter je dicht kunt trekken en lekker helemaal kunt afschakelen... Als zelfstandige bén je je werk.

Hoe houd je privé en werk dan nog gescheiden? Als zelfstandig ondernemer ligt er altijd wel een taak op je te wachten. Hoe zorg je er voor dat je echt ontspant, zonder in je hoofd nog bezig te zijn met je bedrijf?

Als ik door Instagram scroll zie ik de ene mindfulness training na de andere, meditatietips, oefeningen voor thuis, BN’ers die wel weten hoe ze geld kunnen verdienen aan het gestreste en drukke bestaan van veel ondernemers.

Een shake hier, een poedertje daar. Maar of dat werkt? Voor de één wel, maar voor de ander niet. Niet iedereen heeft een boeddhist in zich of wil met een mala in de hand 108 mantra’s opzeggen.

Wat leuk om in dit magazine te lezen dat je ook voor een totaal andere oplossing kunt kiezen. Juist helemaal los gaan en al je frustratie en agressie eruitgooien, gewoon met een hamer of knuppel even lekker los gaan op een auto. Een goed alternatief voor wie moeilijk stil kan zitten.

Lees het hele interview met Merlijn Boshuizen en wat hij met zijn evenementenbureau onder andere aan 'carsmashen' en 'mindfulmeppen' organiseert en aanbiedt.

Verder lees je een interview met natuurpedagoge Nynke Zandhuis, die met haar bedrijf Unynk mensen - het liefst kinderen - helpt om een waardevolle bijdrage te leveren en zich met plezier te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Ze combineert dat met haar grote passie: natuur. Want, zoals zij zegt over spelenderwijs leren en buiten zijn: 'Alles kan buiten'.

Tenslotte hebben we in dit magazine aandacht voor een actueel thema: leer- en verandertrajecten. Een steeds belangrijker onderwerp in het huidige tijdsgewricht.

Een nieuw magazine, een nieuwe ronde, nieuwe kansen en de lente is in zicht. Met het besef dat de maatschappij weer helemaal open gaat en we ècht uit de crisis komen.

Een geweldig vooruitzicht voor de rest van 2022!

Irene van Hest Manager FNV Zelfstandigen

Deel deze pagina